Διασχίζοντας τη λίμνη

IMG_2532Μια μέρα από εκείνες που έμενα στο Λονδίνο, ο καλός μου φίλος και συχνά συνταξιδιώτης μου μου πρότεινε να πάμε ένα σαββατοκύριακο για περπάτημα κάπου στη Loch Lomond, μια λίμνη της Σκωτίας. Είχα ανάγκη από κάποια αλλαγή, δε δούλευα τα σαββατοκύριακα, είχα καιρό να τον δω, είχα καιρό να πάω εκδρομή, ε, υπάρχει και η easyjet, πήγα.

Ο συνταξιδιώτης μου ήταν ο επιμελητής της εκδρομής κι εγώ ακολουθούσα. Τέλεια! Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να αγχώνομαι για το αν θα προλαβαίναμε τα λεωφορεία, τα τραίνα, τα καράβια, τα άλλα τραίνα, το λεωφορειάκι…

Ξυπνήσαμε λοιπόν χαράματα, πήραμε το λεωφορείο για Γλασκώβη (η εκδρομή άρχισε από το Εδιμβούργο), κάναμε ένα γυρούι στην πόλη, επισκεφτήκαμε ένα φοβερό interactive μουσείο, το Glasgow Science Centre (το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον τύχει και περνάει από εκεί, να και το λινκ: http://www.glasgowsciencecentre.org/), και φύγαμε με το τραίνο προς το Balloch, ένα από τα πιο μεγάλα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Loch Lomond. Για να φτάσουμε στο Balmaha, το χωριό απ’ όπου άρχιζε το μονοπάτι που είχαμε διαλέξει να περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη (και όπου είχε και κάμποσα camping), είχαμε δύο επιλογές: ή να πάρουμε από το λιμανάκι του Balloch ένα καραβάκι που διέσχίζε τη λίμνη ή να πάμε στο Balmaha με το λεωφορειάκι. Εμείς διαλέξαμε την πρώτη επιλογή, μας φάνηκε ωραία ιδέα και είχαμε καταφέρει να φτάσουμε λίγο πριν φύγει το καραβάκι.

Αγοράσαμε λοιπόν το εισητήριο από το tourist office του χωριού, μια ωραία ξύλινη καλύβα, και πήγαμε προς το λιμανάκι. Εκεί γινόταν ένας παραδοσιακός λουξ σκωτσέτζικος γάμος οι διοργανωτές του οποίου είχαν νοικιάσει ένα καραβάκι, γεμάτο μπιχλιμπίδια και τούλια. Δίπλα σ’αυτό ήταν ένα χωρίς κανένα στολίδι. Αυτό ήταν το δικό μας!

Είδε ο ελεγκτής το εισητήριο μας, μας έδειξε που να καθίσουμε (είχε ένα όμορφο χώρο απ’ όπου μπορούσες να δεις έξω), μπήκε λίγος ακόμη κόσμος και φύγαμε! Είχαν βάλει μια κασέτα που έλεγε για τα κτίρια που ήταν χτισμένα γύρω από τη λίμνη, ποιος τα έχτισε, πότε, ποιος διάσημος μένει, πόσο κοστίζουν, και διάφορες τέτοιες κουτσομπολίστικες λεπτομέρειες. Εμείς βλέπαμε έξω, βγήκαμε και λίγο στο κατάστρωμα, ξανά μέσα, εμένα με πήρε ο ύπνος (είχαμε κοιμηθεί πάρα πολύ λίγο το προηγούμενο βράδυ) και μετά συνειδητοποίσαμε πως το καραβάκι δεν κατευθυνόταν προς το Balmaha.  Έκανε κύκλους στη λίμνη! Κρουαζιέρα!

Ρωτήσαμε τον καπετάνιο αν όντως συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμασταν (πραγματικά μας φαινόταν πολύ περίεργο, αφού είχαν ελέγξει τα εισητήρια μας) και όντως αυτό είχε συμβεί. Είχαμε πάει κρουαζιέρα ενώ εμείς θέλαμε να διασχίσουμε τη λίμνη. Μας είχαν δεχτεί σε λάθος καραβάκι. Και να πεις πως είμασταν σε μια χώρα όπου δε μιλούσαμε τη γλώσσα ή κάτι τέτοιο… Στη Σκωτία είμασταν!

Advertisements

About Isis M

Ταξιδεύω κρατώντας σημειώσεις. Για να θυμάμαι! Για να τα ξαναζώ!
This entry was posted in Scotland/Σκωτία and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s